Tortellini na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Anglická slanina
  • 60 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 20 g Bazalka
  • 500 g Těstoviny Tortellini
  • 420 g Passata (drcená rajčata)
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 704 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1528 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 96.4 mg
  • Vláknina 11750 mg
  • Vitamín A 11750 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

  • 2

    V průběhu vaření těstovin smažíme na oleji při střední teplotě asi 5 minut slaninu, česnek a cibuli. Průběžně promícháváme.

  • 3

    Přidáme chilli papričky a konzervovaná rajčata i s nálevem, omáčku 10 minut vaříme. Vmícháme smetanu a bazalku a ještě asi minutu povaříme. Omáčku nalijeme na těstoviny, zamícháme a servírujeme.

Komentáře k receptu