Fettucine s omáčkou Alfredo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 836 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 869 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 112.4 mg
 - Draslík 59.8 mg
 - Vláknina 6331.6 mg
 - Vitamín A 6331.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce.
 - 
                                2
V průběhu vaření těstovin rozpustíme na pánvi máslo. Přidáme parmezán a smetanu, průběžně promícháváme, přivedeme k varu. Snížíme
 - 
                                3
teplotu a omáčku mícháme do zhoustnutí. Ochutíme petrželkou, solí a pepřem.
 - 
                                4
Omáčku nalijeme na těstoviny a dobře protřeseme, aby se těstoviny omáčkou obalily.