Fettucine s koriandrovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 851 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 184 g
- Sodík 743 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 90 g
- Cholesterol 10.2 mg
- Draslík 479.8 mg
- Vláknina 15123 mg
- Vitamín A 15123 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omáčka: nasekaný koriandr, olivový olej, piniové oříšky, česnek a podle chuti sůl a pepř rozmixujeme dohladka. Přimícháme nastrouhaný sýr.
-
2
Cukety a mrkev nakrájíme na široké nudličky pomocí škrabky na brambory.
-
3
Ve slané vodě ve velké nádobě těstoviny uvaříme, potom scedíme.
-
4
Zvlášť vaříme v osolené vodě mrkev, po 5 minutách přidáme i cuketu. Měkkou zeleninu scedíme.
-
5
Nudle a zeleninu dáme zpět do hrnce. Přidáme koriandrovou omáčku a na prudkém plameni promícháme, aby se vše prohřálo. Ihned podáváme.