Spagettini s omáčkou boscaiola

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Anglická slanina
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Cibulka jarní
  • 500 g Těstoviny Spaghettini
  • 600 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1052 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 683 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 180.3 mg
  • Draslík 285 mg
  • Vláknina 10036.5 mg
  • Vitamín A 10036.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce.

  • 2

    V průběhu vaření těstovin smažíme na oleji nakrájenou slaninu a plátky žampionů, potom je za stálého míchání podusíme při mírné teplotě ještě asi 5 minut, až zezlátnou.

  • 3

    Vmícháme trochu smetany a vařečkou seškrábneme ze dna pánve přichycenou slaninu.

  • 4

    Přidáme zbytek smetany, přivedeme k varu, vaříme asi 15 minut. Omáčka by měla zhoustnout natolik, aby držela na vařečce. Vmícháme cibulky, sůl a pepř. Omáčkou přelijeme těstoviny a protřeseme. Porce před podáváním ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu