Ovocná bramborová bába
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 777 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 44 g
- Sodík 117 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 331.6 mg
- Draslík 1107.5 mg
- Vláknina 15320 mg
- Vitamín A 15320 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v 1.5 litru vody. Uvařené brambory scedíme, oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme do mísy. 
- 
                                2Sušené švestky bez pecek a hrozinky promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, necháme odkapat a švestky potom pokrájíme na menší kousky. 
- 
                                3Omyjeme jablka, rozkrájíme na čtvrtky, odkrojíme jádřince a nakrájíme na plátky. Jablka dáme do misky, přidáme k nim švestky s hrozinkami a vše promícháme s vanilkovým a skořicovým cukrem. 
- 
                                4Vrstvy brambor a ovoce budeme střídavě pokládat do zapékací mísy, kterou jsme si vytřeli máslem (20 g). Dáme vrstvu brambor, na ni vrstvu ovoce, kterou posypeme ještě krupicovým cukrem, opět vrstvu brambor... a opakujeme, poslední vrstva by měla být z brambor. Potom brambory pokapeme rozpuštěným máslem. 
- 
                                5Mléko smícháme se smetanou, cukrem a rozšlehanými vejci a celý povrch poslední vrstvy polijeme. 
- 
                                6Pečeme v předehřáté troubě při 200-220 °C asi 50 minut dozlatova. 
- 
                                7Bramborovou bábu s ovocem podáváme teplou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        