Kroupová polévka s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 50 g Pórek
  • 8 g Sůl
  • 50 g Kopr čerstvý
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 50 g Hříbky čerstvé
  • 4 g Pepř bílý
  • 60 g Petržel kudrnka
  • 150 g Kroupy ječné
  • 2 ks Cibule
  • 2 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 2121 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 43.9 mg
  • Draslík 743.4 mg
  • Vláknina 15429.3 mg
  • Vitamín A 15429.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.7 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kroupy propláchneme studenou vodou a dáme je vařit do 1.5 l zeleninového vývaru. Vaříme na mírném ohni asi 15 minut a postupně přidáváme máslo. Ve zbytku vývaru uvaříme oloupanou a na kostičky nakrájenou zeleninu a hříbky. Uvařené kroupy přilijeme k zelenině, osolíme, opepříme, ochutíme čerstvým koprem a do odstavené polévky vmícháme zakysanou smetanu. Servírujeme ozdobené snítkou petrželky.

Komentáře k receptu