Kroupová polévka s květákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Kroupy ječné
  • 50 g Máslo nízkokalorické
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1500 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Květák
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1884 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 12.8 mg
  • Draslík 1251 mg
  • Vláknina 22577.2 mg
  • Vitamín A 22577.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 143 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na másle osmažíme propláchnuté a okapané kroupy dozlatova. Zalijeme vývarem a přidáme omytý, na růžičky rozebraný květák. Zvolna vaříme doměkka.

  • 2

    Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme ji do polévky a ještě chvíli povaříme.

  • 3

    Hotovou polévku podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu