Venkovská polévka s dýní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Brambory
  • 60 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 700 g Dýně
  • 125 g Nudle vaječné
  • 10 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 933 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 2277 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 28.2 mg
  • Draslík 726.7 mg
  • Vláknina 5440 mg
  • Vitamín A 5440 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji a másle na malém ohni a za občasného zamíchání asi 5 minut doměkka.

  • 2

    Přidáme nakrájenou dýni, brambory a kuřecí vývar. Zvýšíme teplotu, hrnec zakryjeme pokličkou a vaříme asi 10 minut, až zelenina změkne.

  • 3

    Do polévky vložíme těstoviny, občas zamícháme a vaříme asi 5 minut. Dochutíme pepřem a solí. Jednotlivé porce posypeme nakrájenou petrželkou a servírujeme.

Komentáře k receptu