Venkovská polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 g Karotka
  • 50 g Celer řapíkatý
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 100 g Locika salátová
  • 600 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 200 g Brukev řepka
  • 300 g Veka
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pórek
  • 1 špetka Cukr moučkový
  • 2 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 586 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 993 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 21 mg
  • Draslík 405.5 mg
  • Vláknina 10190 mg
  • Vitamín A 10190 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a 5 minut podusíme. Budeme potřebovat karotku, brukev, pórek a řapíkatý celer. Zalijeme vývarem a vaříme 30 minut.

  • 2

    V jiném hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme lociku nakrájenou na menší kousky, osolíme, přidáme špetku cukru, zalijeme vývarem a povaříme 20 minut. Přidáme hrášek a vše rozmixujeme na kaši.

  • 3

    Kaši smícháme s vývarem, necháme projít varem a podáváme.

  • 4

    K polévce se výborně hodí opečené plátky veky.

Komentáře k receptu