Pikantní polévka servírovaná v bochníku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Cibule
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 80 g Paprika červená
  • 450 g Kukuřice mražená
  • 10 ml Olej olivový
  • 800 ml Vývar drůbeží
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 4 ks Chléb konzumní
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1745 kcal
  • Sacharidy 270 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 736 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 37 mg
  • Draslík 176.9 mg
  • Vláknina 1549.8 mg
  • Vitamín A 1549.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.

  • 2

    Papriky zbavíme jádřinců a stopek a pokrájíme na nudličky.

  • 3

    Olej rozpálíme s máslem, přidáme cibuli, krájenou papriku a nasekanou chilli papričku.

  • 4

    Smažíme 6 minut, poté vsypeme kukuřici a upravujeme další 2 minuty.

  • 5

    Polovinu zeleninové směsi rozmixujeme.

  • 6

    Obojí smícháme dohromady a naředíme vývarem.

  • 7

    Osolíme a opepříme a vaříme 6 minut.

  • 8

    Hotovou polévku zjemníme smetanou.

  • 9

    Bochníky chleba seřízneme na vrchní straně, střídku vydlabeme a takto upravený chleba naplníme polévkou.

Komentáře k receptu