Polévka s vůní Mexika

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 100 g Rýže loupaná
  • 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 40 g Šalotka
  • 250 g Maso mleté - mix
  • 70 g Paprika zelená
  • 30 g Mouka kukuřičná
  • 20 ml Mléko polotučné
  • 1500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Koriandr čerstvý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1561 kcal
  • Sacharidy 154 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 4956 mg
  • Bílkoviny 82 g
  • Uhlovodany 153 g
  • Cholesterol 247.3 mg
  • Draslík 2149 mg
  • Vláknina 18816 mg
  • Vitamín A 18816 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 104.1 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobnější kousky.

  • 2

    Papriky omyjeme, zbavíme stopek a jádřinců a pokrájíme na kratší nudličky.

  • 3

    Vývar uvedeme k varu, přidáme krájenou zeleninu, rajčata a rýži.

  • 4

    Osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Vaříme cca 12 minut.

  • 5

    Mezitím si smícháme maso s kukuřičkou moukou, vejcem, mlékem, nakrájeným česnekem a šalotkou.

  • 6

    Ochutíme koriandrem, solí a pepřem a ze směsi vytvarujeme malé knedlíčky.

  • 7

    Ty přidáme do vývaru a necháme povařit cca 15 minut.

Komentáře k receptu