Hrachová polévka s majoránkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hrách loupaný
  • 200 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 250 g Smetana
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 14.8 mg
  • Vláknina 11390.8 mg
  • Vitamín A 11390.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrach očistíme od nečistot, propláchneme pod tekoucí studenou vodou. V hrnci ve 2,5 l studené vody necháme hrách namáčet celou noc. Hrách scedíme a v čerstvých 1,5 l vody spolu se zeleninou povaříme do měkka. Následovně v pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a stálým mícháním připravíme světlou jíšku. Zředíme ji smetanou a vlijeme do uvařeného hrachu. Vše dobře ponorným mixérem rozmixujeme a za občasného promíchání přivedeme k varu. Před dovařením polévku osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a prolisovaným česnekem. Zamícháme, odstavíme ze sporáku.

  • 2

    Před podáváním polévku rozdělíme do jednotlivých polévkových misek a podáváme.

Komentáře k receptu