Libanonské jehněčí s rigatoni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Jehněčí maso
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Pepř cayenský
  • 150 g Paprika červená
  • 20 g Harissa pasta
  • 400 g Těstoviny Rigatoni
  • 150 g Roketa
  • 80 ml Olej olivový
  • 125 ml Citronová šťáva
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 kávová lžička Nové koření celé
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 kávová lžička Kmín mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Koriandr mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 786 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 408 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 361.5 mg
  • Vláknina 10098 mg
  • Vitamín A 10098 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 952.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme koření, drcený česnek, olivový olej a polovinu citronové šťávy. Do marinády dáme na řízky nakrájené maso, promícháme, uložíme přes noc v zakryté misce do chladničky.

  • 2

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Po uvaření přecedíme a uchováme v teple.

  • 3

    Z masa slijeme marinádu a zprudka je smažíme na části olivového oleje extra virgin. Vyjmeme z pánve a zakryjeme fólií.

  • 4

    Na pánev přidáme lžičku oleje a při střední teplotě do něho rychle zamícháme harisu. Do sklenice se šroubovacím víčkem nalijeme zbývající olej, citronovou šťávu a připravenou harisu. Sklenici uzavřeme víčkem a směs důkladně protřepeme.

  • 5

    Jehněčí řízky nasekáme na plátky a smícháme s těstovinami, paprikami a roketou. Osolíme, opepříme a přidáme omáčku z harisy.

Komentáře k receptu