Pečeně plněná klobásou
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
 - 20 g Zázvor mletý
 - 200 g Klobása - Čabajka
 - 200 g Sádlo vepřové škvařené
 - 2 kávová lžička Kari koření
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 l Vývar z hovězích kostí
 - 1 kg Hovězí maso zadní
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 736 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 745 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 108.8 mg
 - Draslík 561.6 mg
 - Vláknina 1403 mg
 - Vitamín A 1403 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Klobásu nakrájíme na tenké pásky, kterými prošpikujeme maso.
 - 
                                2
V hrnci roztopíme sádlo, na něm osmahneme cibuli, přidáme osolené a prošpikované maso, z každé strany ho opečeme.
 - 
                                3
Zalijeme vývarem, okořeníme, přidáme zázvor, přikryjeme poklicí a ve vyhřáté troubě pečeme 120-150 minut. Po dobu pečení poléváme maso vývarem a potíráme máslem.
 - 
                                4
Když je maso měkké, vyndáme ho z hrnce a šťávu zahustíme: Na pánvičku dáme sádlo, mouku zapražíme dorůžova, posypeme sladkou paprikou a vylijeme do hrnce.