Hovězí pečeně plněná pikantní jablkovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 30 g Cukr třtinový
  • 2000 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 70 g Jablka
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 30 g Slanina vepřová
  • 3 g Chilli paprička
  • 120 ml Omáčka sójová
  • 30 ml Ocet vinný
  • 30 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1342 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 148 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 559.6 mg
  • Draslík 93.9 mg
  • Vláknina 1625 mg
  • Vitamín A 1625 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme a na vrchní straně uděláme jeden hlubší zářez. Cibuli, česnek a jablko oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Chilli papričku zbavíme jadřince a pokrájíme na menší kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Česnek smícháme s cukrem, sójovou omáčkou, zázvorem, octem a protlakem. Vzniklou marinádou potřeme maso a necháme odležet do druhého dne v chladu.

  • 3

    Máslo rozpálíme, přidáme pokrájenou cibuli, slaninu a smažíme do zezlátnutí. Poté přidáme pokrájenou chilli papričku, jablko a necháme povařit 5 minut. Nádivku necháme vystydnout a naplníme jí naříznuté maso. Převážeme provázkem a dáme grilovat asi na 2 hodiny, pravidelně potíráme marinádou.

Komentáře k receptu