Polévka z jehněčího masa a kuskusu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 200 g Jehněčí plec
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 90 g Kuskus
  • 40 g Sýr Feta
  • 100 g Baby špenát
  • 4 g Koriandr čerstvý
  • 40 ml Olej olivový
  • 600 ml Vývar drůbeží
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 462 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 757 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 36.4 mg
  • Draslík 516.7 mg
  • Vláknina 6308.3 mg
  • Vitamín A 6308.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, omyjeme, pokrájíme na kostky. 30 ml oleje rozpálíme a osmahneme na něm maso. Zezlátlé maso vyjmeme, do pánve přilijeme zbytek oleje.

  • 2

    Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Přidáme k oleji a osmahneme dozlatova. Poté přimícháme koriandr a smažíme ještě minutu. Přilijeme rajčata i se šťávou a vývar. Polévku uvedeme do varu a přiklopené dusíme 20 minut.

  • 3

    Kuskus propláchneme a vsypeme do polévky, povaříme 6 minut. Vmícháme maso a necháme prohřát 5 minut.

  • 4

    Servírujeme zdobené špenátem a fetou.

Komentáře k receptu