Telecí játra anglická (minutka)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Játra telecí
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Slanina vepřová
  • 30 g Sůl
  • 10 g Petržel - nať
  • 8.57 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1365 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 350.2 mg
  • Draslík 347.6 mg
  • Vláknina 84 mg
  • Vitamín A 84 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí játra opereme, odblaníme a nakrájíme na plátky (2ks na porci). Mírně je naklepeme a okraje nařízneme.

  • 2

    Nakrájená játra opečeme na horkém oleji po obou stranách spolu s hřebínky slaniny. Opečená játra osolíme.

  • 3

    Nakonec na povrch jater klademe hřebínek pečené slaniny, pokapeme máslem a posypeme rozsekanou petrželovou natí.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu