Jehněčí mozečky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 70 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 45.8 mg
 - Draslík 216.5 mg
 - Vláknina 7347.8 mg
 - Vitamín A 7347.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mozečky necháme namáčet 2 hodiny ve studené vodě s octem.
 - 
                                2
Víno smícháme s půl litrem vody, přimícháme pokrájenou zeleninu, bylinky a citronovou šťávu.
 - 
                                3
Osolíme a opepříme a vaříme 30 minut.
 - 
                                4
Mozečky povaříme 15 minut ve vývaru.
 - 
                                5
Na servírovací misky dáme trochu vývaru, poté smetanu, na ní mozečky a překryjeme zbytkem smetany.
 - 
                                6
Posypeme kapary a sekanou petrželkou.