Vejce plněná, zdobená kaviárem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Majonéza
  • 1 kávová lžička Kaviár
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Sardelová pasta
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 274.5 mg
  • Draslík 162.1 mg
  • Vláknina 3811 mg
  • Vitamín A 3811 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme příčně. Z rozpůlených vajec vydlabeme opatrně žloutky tak, abychom nepoškodili bílky. Špičky půlek skrojíme, aby půlky stály.

  • 2

    Máslo utřeme se sardelemi a do něj poté prolisujeme žloutky. Vše dobře našleháme, aby byla směs lehká.

  • 3

    Takto připravenou směsí naplníme důlky v bílcích do roviny. Plníme je nožem s kulatou špičkou, nebo sáčkem s trubičkou, nebo malou lžičkou. Naplněné bílky ozdobíme navrch kouskem citrónu, trochou kaviáru a snítkou petrželové natě.

  • 4

    Salátové listy omyjeme a necháme řádně okapat. Poté je rozložíme špičkami ven z malých talířků. Pokryjeme je vrstvou majonézy a posypeme drobně nakrájenou kapií. Do středu talířků dáme dvě půlky naplněných vajec.

  • 5

    Plněná vejce podáváme s malými rohlíčky.

Komentáře k receptu