Zapečené topinky s pivní směsí a křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Čedar
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 8 krajíc Chléb konzumní
  • 400 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.333333 kávová lžička Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 672 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 32.3 mg
  • Draslík 68 mg
  • Vláknina 541 mg
  • Vitamín A 541 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky chleba osmažíme na rozpáleném oleji a potřeme po obou stranách česnekem.

  • 2

    V míse smícháme jemně nastrouhaný sýr se změklým máslem, moukou, pivem, solí, hořčicí a v rendlíku za neustálého míchání uvaříme hustou směs. Osmažené plátky chleba potřeme směsí, každý posypeme jemně nastrouhaným křenem a klademe na plech vyložený pečícím papírem, v předehřáté troubě zprudka zapečeme.

  • 3

    Hotové topinky zdobíme jemně posekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu