Kynutá slaninová bábovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 15 g Droždí
  • 50 g Máslo
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Anglická slanina
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 154 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 52.2 mg
  • Draslík 72 mg
  • Vláknina 3191.7 mg
  • Vitamín A 3191.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vlažné vodě rozmícháme cukr, droždí a 2 lžíce mouky z odměřeného množství. Necháme asi 20 minut kynout.

  • 2

    Potom vmícháme zbylou mouku, vejce, změklé máslo a sůl. Uhněteme těsto.

  • 3

    Na pánvi nasucho osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky a na ní osmažíme oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Po částečném vychladnutí směs opepříme a vmícháme do těsta.

  • 4

    Těsto necháme vykynout, po vykynutí ještě jednou promísíme a vložíme do remosky vymazané olejem. Necháme nakynout a upečeme.

Komentáře k receptu