Salát z pečené řepy a brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 30 g Ořechy vlašské
  • 10 g Cukr krupice
  • 300 g Červená řepa
  • 175 g Sýr s modrou plísní
  • 10 ml Ocet vinný
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 30 ml Ořechový olej
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 128 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 742.6 mg
  • Vláknina 10869.8 mg
  • Vitamín A 10869.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Ořechy nahrubo nasekáme. Řepu omyjeme a pokrájíme na stejně velké srpečky. Řepu přendáme na plech vyložený papírem, pokapeme olivovým olejem a octem, ocukrujeme a dáme péct při 200 °C na 40 minut. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Vodu slijeme a necháme vychladnout.

  • 2

    Upečenou řepu smícháme s bramborami pokrájenými na čtvrtiny. Posypeme strouhaným sýrem a ořechy, zakápneme ořechovým olejem, osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu