Salát z pečené řepy s mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mozzarella
  • 4 ks Červená řepa
  • 1 hrst Rukola
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 921 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 39.5 mg
  • Draslík 2345.2 mg
  • Vláknina 39415.8 mg
  • Vitamín A 39415.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 2

    Omyté neoloupané řepy vložíme do dvojítého alobalu, na každou nalijeme lžíci octa, lžíci oleje, ochutíme solí, pepřem a uzavřeme. Pečeme asi 75minut.

  • 3

    Poté balíčky vyjmeme, necháme vychladnout uzavřené. Po rozbalení řepy oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Stejně nakrájíme i mozzarellu.

  • 4

    Na talíře rozložíme řepu, proklademe mozzarellou a dozdobíme lístky rukoly.

  • 5

    Na zálivku smícháme ve sklenici hořčici, 2lžíce balzamikového octa, 4lžíce oleje, ochutíme solí, pepřem a promícháme.

  • 6

    Zálivkou pokapeme salát a podáváme.

Komentáře k receptu