Sarmale se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Koření Čubrica
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Rýže dušená
  • 1 špetka Sůl
  • 2 dl Kečup
  • 0.5 kg Zelí kysané
  • 0.5 kg Maso mleté - mix
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 281.8 mg
  • Vláknina 5652 mg
  • Vitamín A 5652 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Promícháme mleté maso, uvařenou rýži, čubricu a sůl. Z hotové směsi tvarujeme šišky.

  • 2

    Do pekáče rozprostřeme polovinu zelí, na ně masové šišky a navrch zbylé zelí.

  • 3

    Povrch posypeme nakrájenou cibulí a zalijeme kečupem.

  • 4

    Pečeme hodinu ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu