Uzená ryba se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 800 g Makrela uzená
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Pórek
  • 6 g Petržel - nať
  • 300 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 873 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 255 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 199.5 mg
  • Draslík 1731.2 mg
  • Vláknina 11965.8 mg
  • Vitamín A 11965.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek a petržel omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Smetanu smícháme s 50 ml studené vody. Rybu pokrájíme na kostičky.

  • 2

    Máslo rozehřejeme a pórek na něm osmahneme po dobu pěti minut. Brambory zalijeme vodou, uvedeme k varu, osolíme a vaříme 15 minut. Poté vodu slijeme, brambory necháme okapat. Do zapékací mísy dáme rybu, osolíme, opepříme, posypeme smaženým pórkem, sekanou petrželí, zalijeme polovinou smetany, navrch dáme plátky brambor, přelijeme zbytkem smetany. Pečeme 20 minut při 180 °C, poté přepneme na gril a necháme ještě 5 minut grilovat.

Komentáře k receptu