Bramborová rýže

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 189 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 826 mg
  • Vláknina 10000 mg
  • Vitamín A 10000 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou a uvaříme doměkka.

  • 2

    Uvařené brambory scedíme a prolisujeme lisem na brambory přímo na talíře. Pokapeme rozehřátým máslem a podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu