Zapékané šťouchané brambory s kapustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 500 g Kapusta hlávková
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 6 g Koriandr čerstvý
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 1435.1 mg
  • Vláknina 15591 mg
  • Vitamín A 15591 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 176.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kusy. Kapustu nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Brambory zalijeme vodou a dáme vařit. Uvedeme k varu a vaříme 14 minut. Kapustu přendáme do druhého hrnce, zalijeme vroucí vodou a vaříme 6 minut. Poté slijeme a necháme dobře okapat. Uvařené brambory rozšťoucháme, přidáme citronovou šťávu a třetinu másla. Vmícháme sůl, pepř, kmín a sekaný koriandr. Na závěr vmícháme kapustu. Vše dobře promícháme a přendáme na pánev s rozpáleným zbytkem másla. Kaši upěchujeme a opékáme do zezlátnutí. Poté i s pánví přendáme do trouby a pečeme při 220 °C 20 minut. Upečený pokrm rozkrájíme na menší kousky a servírujeme teplé.

Komentáře k receptu