Bramborové plátky s telecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 56 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 70 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Telecí kýta
  • 4 g Rozmarýn čerstvý
  • 30 ml Olej olivový
  • 500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 1099 mg
  • Vláknina 7599.5 mg
  • Vitamín A 7599.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory pečlivě omyjeme a pokrájíme i se slupkou na silnější plátky. Cibuli oloupeme a na jemno pokrájíme.

  • 2

    Plátky brambor necháme uvařit ve vroucí osolené vodě po dobu desíti minut. Plátky masa osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova, pak odložíme stranou. Máslo rozehřejeme, zaprášíme moukou a za stálého míchání necháme zezlátnout, poté zalijeme vodou. Do pánve přidáme pokrájenou cibuli, rozmarýn a jíšku. Osolíme, opepříme a povaříme 10 minut. Do omáčky vrátíme maso, navrch dáme brambory, vše necháme zapéct pod grilem po dobu šesti minut.

Komentáře k receptu