Těstoviny s masem a lilkem na italský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 120 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 255 g Těstoviny Tagliatelle
  • 300 g Rajčata Cherry
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Chilli omáčka
  • 5.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 2 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Pórek
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Bazalka
  • 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 588 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 74.7 mg
  • Draslík 783.3 mg
  • Vláknina 15444.7 mg
  • Vitamín A 15444.7 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý lilek pokrájíme na plátky, osolíme (1 lžička sůl) a necháme 45 minut "vypotit".

  • 2

    Omytý pórek pokrájíme na tenké nudličky. Omytá cherry rajčata rozkrájíme na poloviny. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Čerstvou bazalku a tymián nasekáme nadrobno. Oloupaný česnek drobně pokrájíme. Slaninu pokrájíme na tenké proužky.

  • 3

    Lilek opláchneme pod vodou a osušíme. V pánvi na 1 lžíci slunečnicového oleje lilek krátce restujeme dozlatova. Vyjmeme z pánve, přidáme další 2 lžíce slunečnicového oleje, rozpálíme, přidáme slaninu, pórek, česnek a postupně žampiony, promícháme a restujeme vše 2 minuty dozlatova. Přimícháme chilli omáčku, rajčatový protlak, bazalku s tymiánem a vše smažíme ještě 1-2 minuty.

  • 4

    Vepřovou kotletu bez kosti omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké nudličky, které osolíme a opepříme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.

  • 5

    Do většího hrnce dáme vařit vodu a podle návodu italské těstoviny Tagliatelle uvaříme al dente - aby byly pevné, ale ne tvrdé. Do scezených těstovin dáme 1 lžičku olivového oleje a promícháme je.

  • 6

    Ve větší pánvi rozpálíme 3 lžíce slunečnicového oleje a pokrájené maso za stálého míchání orestujeme dozlatova.

  • 7

    Všechny ingredience smícháme a podáváme.

Komentáře k receptu