Zmrzlina griliášová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 25 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 640.3 mg
 - Draslík 55.5 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1034.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Griliáš nadrtíme nebo roztlučeme v hmoždíři. Zakápneme horkou smetanou ochucenou vanilkovou esencí a necháme odležet.
 - 
                                2
Mezitím připravíme hmotu na zmrzlinu. V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě ztáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. Nyní přimícháme drcený griliáš se smetanou.
 - 
                                3
Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.