Le Baeckeoffe
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 874 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 180 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 126.3 mg
 - Draslík 1365.7 mg
 - Vláknina 12999.8 mg
 - Vitamín A 12999.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory a cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. Maso nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a utřeme.
 - 
                                2
Maso přendáme do mísy, přidáme cibuli a česnek, zalijeme vínem a necháme marinovat 12 hodin v chladu.
 - 
                                3
Zapékací nádobu vytřeme máslem, střídavě naplníme plátky brambor, kousky masa a cibule. Zakončíme vrstvou brambor, zalijeme marinádou, osolíme a opepříme, přidáme bylinky.
 - 
                                4
Mouku smícháme s vodou a vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme do plátu odpovídajícího velikosti zapékací mísy.
 - 
                                5
Okraje mísy potřeme vodou a zakryjeme plátem těsta, pečlivě přilepíme. Dáme péct při 170°C na 180 minut.