Bábovka maková bez vážení

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Mák mletý
  • 1 šálek Cukr krupice
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 2.5 šálek Mouka polohrubá
  • 0.25 šálek Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 55.1 mg
  • Draslík 274 mg
  • Vláknina 13160 mg
  • Vitamín A 13160 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce ušleháme do pěny a přilijeme mléko. Přidáme mák, cukr, olej, citronovou kůru a hrozinky. Nakonec přisypeme mouku prosátou s kypřicím práškem.

  • 2

    Těstem naplníme vymaštěnou, hrubou moukou vysypanou formu.

  • 3

    Pečeme zvolna 30-40 minut.

Komentáře k receptu