Bábovka se šlehačkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 30 g Strouhanka
  • 150 g Cukr moučkový
  • 1 ks Citrony
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 155 mg
  • Draslík 177.9 mg
  • Vláknina 3536.8 mg
  • Vitamín A 3536.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy rozklepneme vejce, přidáme moučkový cukr, citronovou kůru a šleháme asi 10 minut.

  • 2

    Do vzniklého hustého krému vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, přilijeme smetanu, vše zamícháme a nalijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy.

  • 3

    Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 45 minut. Upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a nakrájíme na díly.

Komentáře k receptu