Ořechová nádivka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Ořechy vlašské
  • 0.5 kávová lžička Rum
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Žemle tuková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 901 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 2 mg
  • Draslík 586.6 mg
  • Vláknina 22800 mg
  • Vitamín A 22800 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr pokropíme 2 lžícemi vody a svaříme tzv. na nit.

  • 2

    Přidáme mleté ořechy, asi 3 lžíce mléka a odstavíme z ohně.

  • 3

    Nakonec přimícháme vanilkový cukr, rum a citronovou kůru.

  • 4

    Zahustíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu