Trhanec tvarohový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tvaroh jemný
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr krupice
  • 40 g Mouka polohrubá
  • 100 g Tuk
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 137 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 152.9 mg
  • Draslík 86 mg
  • Vláknina 3090 mg
  • Vitamín A 3090 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo s cukrem a se žloutky utřeme do pěny. Přidáme mléko, vanilkový cukr, citronovou kůru a přimícháme tvaroh a mouku. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.

  • 2

    Pečeme na dvou vymaštěných pánvích jako omelety.

  • 3

    Po opečení jedné strany obrátíme a po chvilce vidličkou roztrháme na malé kousky a dopékáme, aby se tvořily hrudky.

  • 4

    Trhanec podáváme s ovocnou omáčkou nebo s ovocným salátem.

Komentáře k receptu