Tvarohový trhanec s hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 300 g Hrušky
  • 300 g Tvaroh měkký
  • 30 g Rozinky tmavé
  • 2 ks Pomeranče
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 204.5 mg
  • Draslík 468.2 mg
  • Vláknina 10072 mg
  • Vitamín A 10072 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky umyjeme, nakrájíme na malé kousky, vložíme do mísy. Z pomerančů vymačkáme šťávu, přidáme do ní med, dobře metličkou vyšleháme, přilijeme k připraveným hruškám a promícháme.

  • 2

    Tvaroh položíme do misky, vsypeme vanilkový cukr, dobře promísíme, přidáme rozinky, vsypeme mouku s kypřícím práškem, rozklepneme celé vejce, vařečkou suroviny promícháme na husté těsto.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme olej, vlijeme těsto, které následně z obou stran opečeme do zlatova. Upečené pokládáme na mělké talíře, vidličkou je roztrháme, na každou porci položíme připravené hrušky a sladké trhance podáváme.

Komentáře k receptu