Rychlá třešňová bublanina

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 500 g Třešně
  • 150 g Strouhanka
  • 20 g Cukr vanilka
  • 0.25 ks Citrony
  • 1 ks Mandle
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 307 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 241.5 mg
  • Draslík 383 mg
  • Vláknina 9040.4 mg
  • Vitamín A 9040.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1681.5 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 325.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mléce důkladně rozmícháme špetku soli, cukr, žloutky, hořkou mandli, citronovou kůru a vyškrábnutý vanilkový lusk. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, dle potřeby strouhanku, 30 g rozpuštěného másla, mouku a třešně.

  • 2

    Zlehka promícháme, těsto vlijeme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného kastrolu a pečeme při střední teplotě dozlatova. Posypeme vanilkovým cukrem, necháme mírně vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu