Vepřová plec pečená na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 68 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 200 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kg Vepřová plec
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 574 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 143.5 mg
  • Draslík 595.4 mg
  • Vláknina 206.2 mg
  • Vitamín A 206.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolíme, posypeme kmínem, v pekáči na oleji orestujeme ze všech stran. Poté podlijeme polovinou piva a vodou, pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. Občas maso obrátíme a pravidelně poléváme výpekem, podle potřeby přilijeme vodu.

  • 2

    Zhruba po půl hodině maso odklopíme a pečeme dál za občasného přelévání výpekem. Když je maso měkké, přeložíme ho na talíř a držíme na teple. Šťávu v pekáči zredukujeme, zaprášíme moukou, orestujeme, vmícháme zbytek piva a alespoň deset minut povaříme. Maso naporcujeme a servírujeme s omáčkou.

Komentáře k receptu