Dušená vepřová plec na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 800 g Vepřová plec
  • 30 g Citronová kůra
  • 2 krajíc Chléb konzumní
  • 400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 200 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 5 ks Nové koření celé
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 špetka Kmín mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 824 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 130 g
  • Sodík 301 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 142 mg
  • Draslík 1608 mg
  • Vláknina 35934.5 mg
  • Vitamín A 35934.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nahrubo, z citronu odkrojíme dva proužky kůry, tvrdý chleba nastrouháme, maso osolíme a poprášíme mletým kmínem.

  • 2

    Do velkého rendlíku vlijeme pivo, přidáme koření, cibuli, zeleninu, citronovou kůru, maso a dusíme pod poklicí.

  • 3

    Když je maso udušené, vyjmeme ho na talíř a držíme v teple. Z omáčky odstraníme celé koření i kůru a zeleninu s cibulí rozmixujeme. Poté do omáčky vmícháme nastrouhaný chleba a prohřejeme.

  • 4

    Maso nakrájíme na porce a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu