Vepřová plec dušená s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Vepřová plec
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Masox
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Šalvěj sušená
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.1 l Víno bílé
  • 1 dl Voda pitná
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 563 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 133.1 mg
  • Draslík 743.4 mg
  • Vláknina 3418.3 mg
  • Vitamín A 3418.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek i se zelenou částí nakrájíme na kolečka, v sítu ho dobře propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Masox rozmícháme v hrnku s vodou a necháme přejít varem.

  • 2

    Vepřovou plec omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky, které opepříme a osolíme.

  • 3

    V zapékací míse rozpálíme olej a na něm kostky masa zprudka opečeme ze všech stran. Pak přidáme šalvěj a tymián, přilijeme část vína, promícháme a přibližně 30 minut dusíme pod pokličkou. Když se tekutina vydusí, přidáme nakrájený pórek a česnek.

  • 4

    Mísu s masem a zeleninou přikryjeme a vložíme do trouby, předem vyhřáté na 200 stupňů Celsia. Když začne maso měknout, sundáme pokličku a pečeme, podle potřeby přiléváme vývar z Masoxu. Upečené maso má mít kůrčičku jako moravští vrabci.

Komentáře k receptu