Mražený rybízový sorbet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 240 g Kompot rybízový
  • 500 ml Víno šumivé (sekt)
  • 10 ml Pomerančová šťáva
  • 180 ml Likér Chartreuse
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 220 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 3.3 mg
  • Vláknina 6.7 mg
  • Vitamín A 6.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1041.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nalijeme růžové nebo červené víno, šťávu z rybízového kompotu a rozmačkaný rybíz z kompotu. Zakápneme pomerančovou šťávou. Vše důkladně promícháme a nalijeme do formiček. Dáme zamrazit. Sorbet můžeme zamrazit i vcelku, ale při porcování nedrží tak úhledný tvar.

  • 2

    Zamražený sorbet vyklopíme na dezertní talířky a každou porci přelijeme likérem. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu