Kachní prsa s mraženým rybízovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Maliny
  • 100 g Cukr krupice
  • 50 g Rybíz černý
  • 50 g Rybíz červený
  • 600 g Kachní maso uzené
  • 1 kávová lžička Rum
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Meduňka
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 686 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 935 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 273.9 mg
  • Draslík 125.8 mg
  • Vláknina 5720.1 mg
  • Vitamín A 5720.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme kuličky červeného a černého rybízu s malinami a necháme v sítu okapat. 4 lžíce ovoce odložíme do misky a necháme je v chladu, budeme je potřebovat na ozdobení pokrmu. Ostatní ovoce s 1 lžičkou rumu rozmixujeme na kaši.

  • 2

    Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku.

  • 3

    Do hrnce nalijeme asi 5-6 dl vody, na hrnec posadíme mísu, rozklepneme do ni 1 vejce s 2 žloutky, přidáme cukr a nad parou žloutky vyšleháme do pěny. Omyjeme lístky meduňky s mátou a bylinky drobně posekáme.

  • 4

    K vyšlehaným žloutkům pomalu budeme přidávat (a stále míchat) ovoce, bylinky a nakonec přimícháme tuhou šlehačku.

  • 5

    Formu vyložíme potravinářskou fólií, do ní nalijeme ovocnou směs a uhladíme. Než ji zakryjeme, formou mírně zatřeseme nebo s ní poklepeme o stůl, aby se směs rovnoměrně rozprostřela. Krém dáme do mrazničky minimálně na 12 hodin.

  • 6

    Druhý den nakrájíme z kachních prsou tenké plátky. Rozdělíme je na 4 díly, poklademe je do kruhu vedle sebe na talíře. Krém nakrájíme na 4 díly, položíme doprostřed talířů a porci ozdobíme ovocem, které ozdobně naaranžujeme na krém a servírujeme.

Komentáře k receptu