Freibourské sýrové špízy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 500 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 250 g Šunkový salám
  • 100 g Strouhanka
  • 250 g Krupice dětská
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.75 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1218 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 1977 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 311.9 mg
  • Draslík 399.8 mg
  • Vláknina 1653 mg
  • Vitamín A 1653 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vařící vodou nasypeme krupici a umícháme hustou kaši. Do kaše nasypeme strouhaný sýr, opepříme a osolíme. Kaši po vychladnutí rozetřeme na olejem potřený pečící papír do vrstvy silné cca 2 cm.

  • 2

    Šunkový salám, eidam a plát těsta rozkrájíme na malé čtverečky, které střídavě napichujeme na jehlice. Potom je obalujeme v rozšlehaném vejci a ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji rovnoměrně ze všech stran.

  • 3

    Podáváme s nakládanou zeleninou a různými saláty.

Komentáře k receptu