Teplý chřest ve smetanové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Chřest bílý
  • 50 g Petržel - nať
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 33.5 mg
  • Draslík 727.7 mg
  • Vláknina 10170 mg
  • Vitamín A 10170 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.8 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný chřest uvaříme do poloměkka a scedíme. Na másle osmahneme petrželku, do které přidáme scezený chřest, zalijeme vývarem z chřestu, dusíme do měkka. Těsně před podáváním přimícháme smetanu.

  • 2

    Před podáváním obložíme čerstvými nakrájenými okurkami a rajčaty.

Komentáře k receptu