Kompot jablečný
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 113 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 72.2 mg
- Vláknina 2094 mg
- Vitamín A 2094 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jablka rozčtvrtíme, oloupeme, vydlabeme jádřince a vložíme do hrnce, zalijeme vodou, zakápneme citronovou šťávou, vanilkovou esencí, přilijeme sirup, trošku likéru a přivedeme k varu. Vaříme kolem pěti minut, podle tvrdosti jablek. Hrnec odstavíme z ohně a jablka necháme vychladnout ve vlastním nálevu. 
- 
                                2Jablečný kompot podáváme dobře vychlazený a servírujeme jej v připravených kompotových miskách. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        