Voňavý jablečný kompot

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Jablka
  • 4 ks Hřebíček
  • 2 ks Skořice celá
  • 3 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 203 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 356.9 mg
  • Vláknina 31532 mg
  • Vitamín A 31532 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme jablka, pokrájíme na dílky a pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Dáme do hrnce a zalijeme vodou, aby byla ponořena. Přidáme cukr, celou citrónovou kůru, skořici, hřebíček a přivedeme k varu.

  • 2

    Vaříme asi 7 minut, až jsou jablka průsvitná, ale nesmějí se ještě rozpadnout.

  • 3

    Podáváme s trochou vyvařené šťávy, teplé i studené, s kopečkem

  • 4

    šlehačky.

Komentáře k receptu