Paella s mořskými plody

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Rýže loupaná
  • 1 g Šafrán
  • 250 g Mušle slávky
  • 350 g Kalamáry
  • 150 ml Olej olivový
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 3 ks Rajčata
  • 16 ks Krevety tygří - loupané
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 4007 kcal
  • Sacharidy 285 g
  • Tuky 123 g
  • Sodík 3604 mg
  • Bílkoviny 956 g
  • Uhlovodany 165 g
  • Cholesterol 4422.5 mg
  • Draslík 789.9 mg
  • Vláknina 13084.5 mg
  • Vitamín A 13084.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji zprudka opečeme krevety, z každé strany. Vyndáme a zabalíme do alobalu, dojdou a zůstanou teplé.

  • 2

    Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme kalamáry, také nakrájené na kostičky. Krátce osmahneme na pánvi, přidáme rýži, krátce osmahneme, vlijeme vodu nebo rybí vývar a vaříme cca 20-30 minut, voda se musí odpařit. Asi v polovině doby varu přidáme šafrán, rýže se obarví, promícháme a osolíme.

  • 3

    Slávky povaříme v zeleninovém vývaru, scedíme a spolu s krevetami položíme na paellu.

Komentáře k receptu