Kuřecí zlaté rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 350 g Rýže arborio
  • 200 g Kukuřice cukrová
  • 60 g Arašídy loupané pražené solené
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 1.5 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1179 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1614 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 78.7 mg
  • Draslík 737.1 mg
  • Vláknina 5505.7 mg
  • Vitamín A 5505.7 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.2 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo a olej rozehřejeme ve velké pánvi, přidáme pokrájenou papriku a pórek, pokrájená kuřecí prsa a osmahneme do zlatohněda.

  • 2

    Přidáme arborio a smažíme dvě minuty. Přidáme sůl, pepř a blizny šafránu. Přiléváme kuřecí vývar a vše vaříme za občasného míchání 20 minut. Nenecháme rizoto bez tekutiny, raději přidáme více vývaru.

  • 3

    Přidáme kukuřici, parmezán, arašídy a podáváme horké.

Komentáře k receptu