Zlaté rizoto s kuřecími kousky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Šafrán
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 350 g Rýže Basmati
  • 60 g Arašídy
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Kukuřice cukrová
  • 450 g Kuřecí prsa
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 1500 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Paprika žlutá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1027 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 2061 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 86.7 mg
  • Draslík 841.1 mg
  • Vláknina 10622.5 mg
  • Vitamín A 10622.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.4 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej a máslo rozpálíme v pekáči a zlehka osmažíme kuřecí maso, papriku a pórek do zlatova. Přidáme rýži a za stálého míchání 2-3 minuty prohříváme. Vmícháme šafrán, dochutíme pepřem a solí. Směs podlijeme částí vývaru, kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm za občasného zamíchání podusíme zvolna zhruba 20 minut. Podléváme kuřecím vývarem. Rýže musí být měkká, nesmí se však slepovat. Rizoto také nesmí být příliš vysušené — podle potřeby můžeme přilít kuřecí vývar.

  • 2

    Na závěr do pokrmu vmícháme okapané kukuřičné klásky, arašídy, parmezán, případně přisolíme a připepříme. Rizoto podáváme horké jako lehký oběd nebo večeři.

Komentáře k receptu