Želatinová tlačenka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Omáčka tatarská
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Želatina bílá plátky
  • 1 ks Zelenina nakládaná
  • 1 špetka Sůl
  • 20 dkg Salám měkký
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 2694 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 253.3 mg
  • Draslík 298 mg
  • Vláknina 8826.7 mg
  • Vitamín A 8826.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    K nálevu z Moravanky přidáme lžíci octa, tři lžíce vody a sůl. Vše ohřejeme a přidáme želatinu.

  • 2

    Uvaříme si vejce natvrdo, oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k nakrájené cibuli, salámu a k Moravance, ze které jsme vyndali feferonku a cibulku.

  • 3

    Papriku a okurku z Moravanky nakrájíme na kostičky.

  • 4

    Přidáme ke všemu tatarskou omáčku a přelijeme připravenou želatinu.

  • 5

    Směs promícháme a nalijeme do formy na srnčí hřbet.

  • 6

    Tlačenku dáme do chladu a necháme dvě hodiny ztuhnout.

Komentáře k receptu